tisdag 6 december 2016

Självständighetsdagen

Idag fyller vårrt kära Finland 99 år, inte illa! Vi kommer ihåg alla de som kämpat för vårt land, och de som idag jobbar för att hålla det självständiga landet på fötter. Idag har Finland mycket olika utmaningar än år 1917. När det självsändiga Finland tog sina första tvekande steg gjordes det med ett delat folk som inte långt senare råkade samman i ett blodigt inbördeskrig. Krig har också för med sig ett att Finlands största utmaningar idag, flyktingar. Dessa människor kommer in i vårt land i hopp om att hitta en fristad. Inte helt olika är de förhoppningarna de finlänska barnen hade som skickades till Sverige undan krigen. Vi har alltså varit flyktingar, och idag är det vår tur att ta emot de flyktingarna som flyr ett liv i tortyr, fattigdom och utan någon som ser efter deras männskliga rättigheter.
Prästen sade idag någonting under dagens godstjänst som verkligen rörde vid mig. Finland är tryggt. Finland är ett hem. Och nu mer än någonsin, måste vi öppna dörren till vårt hem och låta de som står utanför komma in. För en dag, kan det vara vi som står utanför dörren, i hopp om att bli insläppta till tryggheten.

Scouterna gjorde ett fint jobb idag vid kransnedläggningen som hedrar de stupades minne. Trots kylan orkade våra scouter stå fanvakt och lägga krans. Efteråt känndes kyrkans värme bra.

Nästa år firar vi 100 år som självständig nation. Mycket jubel och festligheter väntar oss 2017, och scouterna är inte sena att delta i festligheterna!

Sofia och Ida lägger kransen

Sondra står fanvakt med KySc fanan

Tack till alla som var med! 
Anton, Sofia, Sondra och Ida 

Tills nästa år igen! 
//Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar