måndag 8 maj 2017

Vargungarna bekantar sig med Fadderverksamheten

Sälflockens vargungar  fick förra veckan bekanta sig med kårens Fadderverksamhet. Även om vi inte längre har ett namngivet fadderbarn stöder vi Finska Missionssälskapets arbete i Etiopien och Tanzania. På mötet fick vargungarna bekanta sig med vad vårt stöd i praktiken betyder för föräldralösa barn i Etiopien.

Som övning inför temat fick vargungarna en uppgift: "Om du bara hade råd med fem saker, vilka skulle det vara?" Svaret på den ganska öppna frågan fick vargungarna rita på papper.

Julia (till vänster) och Elin visar upp sina teckningar.
Teckningarna var väldigt olika och vargungarna ritade allt från mat och sängar till datorspel, telefoner och mjukisdjur. Några hade också ritar in pengar på sina bilder och förklarade att de skulle köpa mat eller skolväska eller något skoj för pengarna.

När de ritat klart fick de höra om hur Finska Missionssälskapets sammarbetsparter byggt aktivitetcenter i Etiopien. Föräldralösa barn besöker centren och får lära sig hantverk som att svetsa, måla, väva tyg och sy kläder. De såg också bilder på barn som byggt sina egna sängar på aktivitetcentren och stolta förklarade hur mycket de lärt sig. Men var sov de månne före de fick bygga sig en säng?

Finska Missionssälskapet samarbetar med kristna kyrkan i Etiopien och stöder verksamheten i tre olika aktivitetcenter. De pengar vi donerar används bland annat för att anställa lärare och uppehålla byggnader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar