onsdag 11 oktober 2017

Vargungarna i djurparken 30.9.

Kårens traditionella VU-dag ordnades den här gången på Lomamäen Lemmikkipuisto i Ingå i början på oktober. Varungarna fick se en massa olika djur och delta i övningspass med djurtema. Utfärden avslutades med dubbningar och våra nyaste kårmedlemmar fick sina scouthalsdukar.

Kontrollen för korvgrillning. Foto: Linda Korander
Följande kull anmäler sig till Paulas kontroll. Foto: Jenny Åkerlund

Totalt 35 vargungar, indelade i mindre grupper, gick omkring på djurgården på olika kontroller. De fick bland annat lära sig om hur olika husdjur skall skötas och vad djurallergier är. Vi grillade också korv och stekte plättar. Och lekparkshörnan med trampolin och hoppborg var populär.

På djurgården fanns vanliga husdjur och lite mer exotiska djur. Där fanns bland annat getter, hönor, en katt, kaniner, renar, rävar, papegoijor, påfåglar, ormar och ett piggsvin. Många av djuren fick bo utomhus, men t.ex. ormarna och en del av papegoijorna bodde inne. Resten av papegoijorna flyttar nog också snart in när vädret blir för kallt för dem.

Djuren tyckte om barnen. Foto Jenny Åkerlund

Rävarna får äta nötter. Foto: Linda Korander
Djuren var väldigt tama och vana med besökare. Kalkonerna och en del av papegojorna rörde sig fritt på gården. Rävarna och hästarna kom närmare när de fick syn på besökare. Det var också tillåtet att ge nötter åt en del av djuren, men bara av de nötterna som personalen delade ut.

Utfärden avlsutades med dubbningar på Församlingshemmets gård i Kyrkslätt. 17 nya kårmedlemmarna fick avge scoutlöftet och fick sedan sina första egna scouthalsdukar samt märket Välkommen. Alla deltagarna fick också spåret Husdjur.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar